WACHTLIJST

Welpen

De welpen zijn in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. De groep bestaat alleen uit jongens. De leiding zorgt voor de opkomsten de organisatie van de kampen en alle andere dingen nodig om het zo leuk en gevarieerd mogelijk te maken voor de welpen.

Net als bij alle andere onderdelen wordt bij de welpen ook een uniform gedragen. Het uniform bestaat uit een groene blouse, oranje das, welpenpet en een blauwe broek.

Opkomsten

De welpen hebben elke zaterdag van 09:30 uur tot 12:00 uur opkomst. Het programma van de opkomsten is heel gevarieerd. Het thema van de welpen is het Jungleboek. Tijdens de opkomsten komen soms dingen uit dit thema terug of worden andere thema's gebruikt.

Iedere welp is ingedeeld in een nest. Een nest is een groep van meestal 6 kinderen. Met deze groep werk je vaak samen bijvoorbeeld bij het doen van spellen. Elk jaar worden er nestwedstrijden gehouden. Deze wedstrijden worden in thema gehouden en moet duidelijk maken welk nest het beste is. De nestwedstrijden worden meestal afgesloten met een weekendkamp.

Kampen

Voor de welpen worden elk jaar meestal vier kampen georganiseerd. Het is niet verplicht om op alle kampen mee te gaan maar dat is natuurlijk wel het leukst.
Het eerste kamp van het seizoen is het kwartjeskamp. Tijdens dit kamp, dat een weekend duurt, vliegen de kinderen over. Dit houdt in dat de oudsten van ieder onderdeel een onderdeel verder gaan. De oudste welpen (11) gaan naar de verkenners.
Het volgende kamp in het seizoen is weer een weekendkamp. Dit kamp wordt als afsluiting van de nestwedstrijden gehouden.
Het grootste kamp is ieder jaar weer het NPK (Noordelijk Pinksterkamp). Er gaan ruim 3000 leden van verschillende onderdelen uit Noord-Nederland naar dit kamp toe. Het kamp wordt in thema gehouden. Het is een gezellig kamp en je hebt de mogelijkheid om kinderen van andere groepen te ontmoeten.
Het langste kamp is het zomerkamp. Meestal aan het begin van de zomervakantie wordt het zomerkamp gehouden. Het kamp duurt zeven dagen. Vaak lopen de welpen op het zomerkamp een dag een hike. De overige dagen worden ingevuld met spelen, zwemmen of gewoon even niks doen.

Interesse?

Zou je een keer willen komen kijken? Vul dan het informatie formulier in of bel op zaterdag morgen even naar het Scoutinggebouw.
Link: Informatie formulier.

Logo Scouting

Contact

Scouting St. Vitus
Postbus 196
9670 AD Winschoten
info@scoutingstvitus.nl

Inloggen

Valid XHTML 1.1 Valid CSS
RSS Feed bekijken