GEEN WACHTLIJST
RSA
De RSA staat voor Rowans (jongens) en Sherpa's (meisjes) Afdeling. De RSA is in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. De officiële naam van de RSA is Explorers. Bij de RSA spreken we niet meer van leiding maar van begeleiding. De RSA-leden zullen zelf voor het grootste deel hun opkomsten maken en draaien. Ze hebben dan ook hun eigen bestuur. De begeleiding helpt daarbij en zorgt dat alles in goede banen loopt.Net als bij alle andere onderdelen wordt bij de RSA ook een uniform gedragen. Het uniform bestaat uit een wijnrode blouse, oranje das, baret en een blauwe broek.
Opkomsten
De RSA hebben elke vrijdagavond van 19:00 uur tot 21:30 uur opkomst. Het programma van de opkomsten is heel gevarieerd. De RSA-leden hebben zelf een grote invloed op het programma van de opkomsten. De ene keer is het pionieren van een grote toren (iets maken m.b.v. hout en touw) en de andere keer voetballen of een video kijken. Vanaf het jaar waarin je 17 wordt mag je de leiding van de bevers, welpen, of kabouters assisteren.Iedere RSA is ingedeeld in een patrouille. Een patrouille is een groep van meestal 6 kinderen waar je vaak mee samenwerkt. Dit kan bijvoorbeeld tijdens spelen zijn of tijdens een hike. Elk jaar wordt er ook een strijd tussen de verschillende patrouilles gehouden. Deze strijd noemen we de patrouillewedstrijden. Deze wedstrijden worden in thema gehouden en moet duidelijk maken welke patrouille het beste was dat jaar. De patrouillewedstrijden worden afgesloten met een weekendkamp.
Kampen
Voor de RSA worden elk jaar meestal vier kampen georganiseerd. Het is niet verplicht om op alle kampen mee te gaan maar dat is natuurlijk wel het leukst.Het eerste kamp van het seizoen is het kwartjeskamp. Tijdens dit kamp, dat een weekend duurt, vliegen de kinderen over. Dit houdt in dat de oudsten van ieder onderdeel een onderdeel verder gaan. De oudste RSA (18) gaan naar de Sesamstam.
Het volgende kamp in het seizoen is weer een weekendkamp. Dit kamp wordt als afsluiting van de patrouillewedstrijden gehouden.
Het grootste kamp is ieder jaar weer het NPK (Noordelijk Pinksterkamp). Er gaan ruim 3000 leden van verschillende onderdelen uit Noord-Nederland naar dit kamp toe. Het kamp wordt in thema gehouden. Naast de strijd wie het beste kampeert is het een gezellig kamp en je hebt de mogelijkheid om kinderen van andere groepen te ontmoeten.
Het langste kamp is het zomerkamp. Meestal aan het begin van de zomervakantie wordt het zomerkamp gehouden. Het kamp duurt tien dagen waarvan er meestal drie dagen een hike gelopen wordt. De beste patrouille wordt daarna volgens de traditie mee uiteten genomen. De overige dagen worden ingevuld met spelen, zwemmen of gewoon even niks doen.
Externe activiteiten
Naast de bovenstaande activiteiten is er ook nog de mogelijkheid om aan externe activiteiten mee te doen. Denk dan bijvoorbeeld aan activiteiten als NHW (Noordelijke Hike Wedstrijden), Poolkamp of misschien zelfs de Wereld Jamboree.Interesse?
Zou je een keer willen komen kijken? Vul dan het informatie formulier in of bel op zaterdag morgen even naar het Scoutinggebouw.Link: Informatie formulier.