WACHTLIJST

Verkenners

De verkenners zijn in de leeftijd van 11 tot 14 jaar. De groep bestaat uit zowel jongens als meisjes. De officiële naam van de verkenners is Scouts. De groep heeft op het moment drie man leiding. De leiding zorgt voor de opkomsten, de organisatie van de kampen en alle andere dingen om het zo leuk en gevarieerd mogelijk te maken voor de verkenners.

Net als bij alle andere onderdelen wordt bij de verkenners ook een uniform gedragen. Het uniform bestaat uit een beige blouse, oranje das, baret en een blauwe broek.

Opkomsten

De verkenners hebben elke zaterdag van 09:30 uur tot 12:00 uur opkomst. Het programma van de opkomsten is heel gevarieerd. Het programma van de opkomsten is heel gevarieerd. De ene keer is het pionieren (iets maken m.b.v. hout en touw) de andere keer een hike lopen of een keer voetballen of honkballen.

Iedere verkenner is ingedeeld in een patrouille. Een patrouille is een groep van meestal 6 kinderen waar je vaak mee samenwerkt. Dit kan bijvoorbeeld tijdens spelen zijn of tijdens een hike. Elk jaar wordt er ook een strijd tussen de verschillende patrouilles gehouden. Deze strijd noemen we de patrouillewedstrijden. Deze wedstrijden worden in thema gehouden en moet duidelijk maken welke patrouille het beste was dat jaar. De patrouillewedstrijden worden afgesloten met een weekendkamp.

Kampen

Voor de verkenners worden elk jaar meestal vier kampen georganiseerd. Het is niet verplicht om op alle kampen mee te gaan maar dat is natuurlijk wel het leukst.
Het eerste kamp van het seizoen is het kwartjeskamp. Tijdens dit kamp, dat een weekend duurt, vliegen de kinderen over. Dit houdt in dat de oudsten van ieder onderdeel een onderdeel verder gaan. De oudste verkenners (14) gaan naar de RSA.
Het volgende kamp in het seizoen is weer een weekendkamp. Dit kamp wordt als afsluiting van de patrouillewedstrijden gehouden.
Het grootste kamp is ieder jaar weer het NPK (Noordelijk Pinksterkamp). Er gaan ruim 3000 leden van verschillende onderdelen uit Noord-Nederland naar dit kamp toe. Het kamp wordt in thema gehouden. Naast de strijd wie het beste kampeert is het een gezellig kamp en je hebt de mogelijkheid om kinderen van andere groepen te ontmoeten.
Het langste kamp is het zomerkamp. Meestal aan het begin van de zomervakantie wordt het zomerkamp gehouden. Het kamp duurt tien dagen waarvan er drie dagen een hike gelopen wordt. De beste patrouille wordt daarna volgens de traditie mee uiteten genomen. De overige dagen worden ingevuld met spelen, zwemmen of gewoon even niks doen.

Externe activiteiten

Naast de bovenstaande activiteiten is er ook nog de mogelijkheid om aan externe activiteiten mee te doen. Denk dan bijvoorbeeld aan activiteiten als NHW (Noordelijke Hike Wedstrijden), Poolkamp of misschien zelfs de Wereld Jamboree.

Interesse?

Zou je een keer willen komen kijken? Vul dan het informatie formulier in of bel op zaterdag morgen even naar het Scoutinggebouw.
Link: Informatie formulier.

Logo Scouting

Contact

Scouting St. Vitus
Postbus 196
9670 AD Winschoten
info@scoutingstvitus.nl

Inloggen

Valid XHTML 1.1 Valid CSS
RSS Feed bekijken