Informatie

Scouting is een plezierige vrijetijdsbesteding die een bijdrage levert aan de vorming van de persoonlijkheid. Scouting heeft ruim 35 miljoen leden wereldwijd. In Nederland ruim 100.000 leden en ruim 25.000 kaderleden. Er zijn circa 1.350 scoutinggroepen in Nederland. En één van die groepen is Scouting St. Vitus te Winschoten. Een groep met een rijke historie die al sinds 26 maart 1918 bestaat.

Speltakken

Scouting is voor alle leeftijden. Voor elke leeftijd is er een speltak. Meer informatie over de speltakken kun je vinden in het hoofdmenu onder Speltakken.

Uniform

Net zoals bij voetballen en judo heb je kleren nodig die bij die sport passen, zo hebben wij ook bij Scouting eigen kleding, een uniform. Elk speltak heeft zijn eigen kleur blouse en hoofddeksel. Kijk bij de speltakken voor de precieze samenstelling van het uniform.

Das

Elke Scoutinggroep heeft hetzelfde uniform. Maar elke groep heeft zijn eigen kleur das. Scouting St. Vitus heeft een oranje das. Deze kleur zul je dan ook vaak terug zien bij onze groep.
Achterop onze das zitten ook twee vierkantjes. Dit bordeaux rode en groene vierkantje staan voor de twee groepen die in de loop van de tijd samen gegaan zijn met Scouting St. Vitus.

Logo Scouting

Contact

Scouting St. Vitus
Postbus 196
9670 AD Winschoten
info@scoutingstvitus.nl

Login

Valid XHTML 1.1 Valid CSS
RSS Feed bekijken